ADHD, Faalangst, Rijangst, Autisme - Autorijschool Trees de Vries

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

ADHD, Faalangst, Rijangst, Autisme

Faalangst

Heb je last van rijexamenangst ofwel faalangst, meld dit dan bij je aanmelding zodat we je gepast advies kunnen bieden.

Faalangst is een angst vooraf, vooral wanneer je een prestatie moet leveren. Het blokkeert het denken, het durven en het doen. Falen… Hierdoor kan men dus niet doen wat men onder normale omstandigheden wel kan doen. Als je denkt last te hebben van faalangst, geef dit dan aan bij je aanmelding, zodat wij je gepast advies kunnen geven. Je kunt via autorijschool Trees de Vries bij het CBR een apart faalangstexamen doen. De tarieven kan je vinden bij de reguliere tarieven.

Rijangst

Je bent in het bezit van een rijbewijs maar durft niet meer te rijden of het geeft spanningsklachten als je in de auto stapt. Je staat er niet alleen voor. Bijna 1 miljoen Nederlanders heeft in meer- of mindere mate last van rijangst.

Rijangst komt in alle gradaties voor. In de huidige tijd waarin mobiliteit belangrijk is en mensen vaak afhankelijk zijn van eigen vervoer is de angst voor autorijden een serieus probleem. Vervelend, want het zorgt ervoor dat je meer afhankelijk wordt van anderen. Veelal zijn deze klachten op de snelweg het grootst! Met enkele rijlessen kunnen we veel bereiken. We brengen de rijangst in kaart met als eerste doel het voorkomen van deze rijangst en veel vaker het leren omgaan met deze rijangst.

Maar liefst 80% van de mensen met rijangst blijkt na het volgen van lessen weer ontspannen aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Deze rijlessen zijn altijd individueel. Je wordt op een opgegeven adres opgehaald en ook weer afgezet. Ben je buiten je schuld bij een auto-ongeluk betrokken dan kun je in veel gevallen deze kosten hiervan bij de tegenpartij verhalen. Je kunt dit bij je verzekering navragen.

Autisme/ADHD

Je kunt bij autorijschool Trees de Vries ook terecht voor rijlessen als je last hebt van Autisme of ADHD of een andere spectrum stoornis. Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen! Kijk op de site rijles en autisme.nl voor meer informatie!

Instructeur

Je krijgt een vaste rijinstructeur Je wordt door hem/ haar begeleid vanaf de eerste les tot aan het afrijden. Hij gaat zelfs mee als je examen gaat doen. Hij is geduldig, professioneel en benaderd jouw rijopleiding als teamwork. Alle vorderingen worden besproken zodat je altijd weet waar je staat. De instructeur heeft vanzelfsprekend alle benodigde papieren en wordt continue bijgeschoold en spreekt Nederlands, Duits en Engels. Je lest uiteraard in een rookvrije lesauto en op verzoek ook in een Wifi-vrije auto.

Elk lesuur duurt 60 minuten. We lessen in overleg in blokken van één, anderhalf, twee, drie en maximaal vier uur zodat we maximaal rendement halen uit je lestijd. Samen bepalen we wat voor jou het beste is waarbij kosten opleidingsduur en kwaliteit continue bewaakt worden.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu