E achter B Info - Autorijschool Trees de Vries

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

E achter B Info

B-rijbewijs
Met een B rijbewijs mag u een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750kg achter uw auto voorttrekken.
Daarnaast geldt dat u een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750kg achter uw auto mag voorttrekken. Mits het gewicht van beide voertuigen samen (trekkend voertuig + aanhangwagen of oplegger) niet meer bedraagt dan 3500kg. De aanhangwagen of oplegger mag WEL meer wegen dan de ledige massa van het trekkende voertuig. Uit het kentekenbewijs van het trekkende voertuig moet dan wel blijken dat deze een dergelijk zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.


B+ (code 96)
De nieuwe rijbewijscategorie B+ (code 96) geldt voor personenauto’s met een aanhangwagen zwaarder dan 750 kilogram (kg) en een totaalgewicht tussen de 3.500 kg en 4.250 kg. Omdat Nederland slechts één vorm kent van het aanhangwagen praktijkexamen heeft de kandidaat na een positieve uitslag bij het gemeentehuis de keuze: Het beperktere B+ (code 96) rijbewijs of het volledige BE rijbewijs. Het is natuurlijk verstandig altijd voor de volledige BE variant te kiezen.


BE-rijbewijs

Uit voorstaande blijkt dat als uw combinatie van auto (trekkend voertuig) + aanhanger of oplegger meer weegt als 3500kg u een rijbewijs BE nodig heeft.

Bij autorijschool Trees de vries kunt u in 1 dag uw BE rijbewijs halen! Je kunt ook kiezen voor 2 dagdelen!

De kosten hiervan bedragen €590,- (incl. BTW)


Maak nu een afspraak ; 06-29510611!

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu